یکشنبه 04 آذر 1403

آغاز انقلاب زیرساختی در شهرک ها و نواحی صنعتی خراسان جنوبی / عکس

  • 1402/11/14 - 14:49
  • - تعداد بازدید: 203
  • - تعداد بازدیدکننده: 199
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
  • /ZZUd

آغاز انقلاب زیرساختی در شهرک ها و نواحی صنعتی خراسان جنوبی / عکس

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی ادامه داد: در همین راستا شرکت شهرک های صنعتی از طریق مشارکت در بحث احداث پست ها با وزارت نیرو اقدام به این کار کرده و در خراسان جنوبی خوشبختانه ۴ پست برق مشارکتی احداث شده که شامل مشارکت ۱۵ مگاواتی از پست ۴۰۰ کیلو وات ،نهبندان، ۲۲ مگاواتی شهید رحمانی خوسف، و پست ۲۰ مگاواتی طبس و 15 مگاوات ناحیه صنعتی دیهوک است.

به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی امیرآبادی زاده با اشاره به اینکه خوشبختانه از شروع دولت و به دستور وزیر وقت یک پایش و عارضه یابی اولیه در کشور اتفاق افتاد و بیش از ۱۲ هزار واحد تعطیل در داخل و خارج از شهرک های صنعتی در سطح کشور مشخص شد که حدود ۶ هزار و ۵۰۰ واحد تعطیل مربوط به شهرک های صنعتی بود، گفت: سهم خراسان جنوبی حدود ۱.۶ درصد معادل ۹۸ واحد تعطیل و راکد در داخل شهرک های صنعتی در استان مشخص شد.

وی تصریح کرد: در راستای کمک به این واحدها برنامه مدون تهیه و برش استانی هر استان نیز مشخص شد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی با بیان اینکه برنامه پنج ساله است و ۲۰ درصد تعهد بازچرخانی به تولید سهم خراسان جنوبی است افزود: طی دو سال گذشته حدود ۴۴ درصد از واحدهای تعطیل و راکد با کمک تمام ظرفیت های استان با محوریت استانداری به چرخه تولید برگشته اند.

امیرآبادی زاده ادامه داد: همچنین در بحث افزایش ظرفیت نیز با حفظ اشتغال هزار و ۶۷۰ نفر شاهد افزایش ظرفیت تولید در استان به میزان ۴۸ درصد از شروع دولت سیزدهم تاکنون بوده ایم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در مجموع ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی در استان وجود دارد، بیان داشت: اراضی در اختیار این شهرک ها و نواحی ۲ هزار و ۲۵۹ هکتار است که تعداد ۷۹۴ قرارداد از ابتدا تاکنون با ۳۹۰ واحد بهره بردار در این شهرک ها و نواحی و با واگذاری ۵۶۱ هکتار منعقد شده که از این تعداد ۲۹۰ واحد فعال بوده و تعداد ۹۸ واحد غیرفعال و راکد است که امیداست با برنامه ریزی این واحدها نیز به چرخه تولید بازگردند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی به مقایسه تعداد قراردادهایی که از ابتدای سال جاری تاکنون منعقد شده در مقایسه با ۹ ماهه سال گذشته پراخت و گفت: در ۹ ماهه سال گذشته تعداد قراردادهای جدید سرمایه گذاری ۱۰ مورد است ولی  امسال ۶۷ واحد جدید قرارداد بسته شده که ۵۷۰ درصد رشد را نشان می دهد که بیشتر در شهرهای بیرجند، نهبندان و شهرک شهید رحمانی خوسف و طبس بوده است.

امیرآبادی زاده تصریح کرد: عمده این واگذاری ها در ۹ ماهه سال قبل ۲ هکتار بیشتر نبوده در حالی که امسال ۱۷ هکتار واگذاری زمین در شهرک ها و نواحی صنعتی داشته ایم.

 

مشکل زیرساخت ها در شهرک های صنعتی 

وی در بحث زیرساخت ها در شهرک ها و نواحی صنعتی استان گفت: مشکلات فراوانی در این حوزه وجود دارد به طوری که در بحث تأمین برق با توجه به کاهش ظرفیت های نیروگاه ها و قطعی پی در پی برق در سال های گذشته رویکرد سازمان شرکت شهرک های صنعتی بر آن شده که برق مورد نیاز شهرک ها را تأمین کند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی ادامه داد: در همین راستا سازمان شرکت شهرک های صنعتی از طریق مشارکت در بحث احداث پست ها با وزارت نیرو اقدام به این کار کرده و در خراسان جنوبی خوشبختانه ۴ پست برق مشارکتی احداث شده که شامل مشارکت ۱۵ مگاواتی از پست ۴۰۰ کیلو وات نهبندان، ۲۲ مگاواتی شهید رحمانی خوسف، و پست ۲۰ مگاواتی طبس و 15 مگاوات ناحیه صنعتی دیهوک است.

به گفته امیرآبادی زاده در مجموع ۶۵ مگاوات برق به ظرفیت برق شهرک های صنعتی استان اضافه شده و ارزش سرمایه گذاری از کل ۴۱۹ میلیارد تومان هزینه شده، سهم شرکت ۸۵ میلیارد تومان بود.

 

راه اندازی ۳ شهرک تخصصی خورشیدی 

امیرآبادی زاده با اشاره به اینکه خراسان جنوبی جزو ۵ استان برتر و اولویت دار وزارت نیرو شناسایی شده است، یادآور شد: به همین سبب با همکاری خوبی که با شرکت توزیع برق وجود داشته ساختگاه های ایجاد شهرک های صنعتی و استقرار نیروگاه های خورشیدی در استان تعیین شده و خوشبختانه پیگیری های لازم صورت گرفته تا سه شهرک تخصصی خورشیدی در استان تا پایان سال راه اندازی شودکه شامل شامل شهرک صنعتی نهبندان، شهرک صنعتی شهید رحمانی و شهرک تخصصی خورشیدی طبس که تا پایان سال اقدامات قانونی و فرآیند آن انجام می شود.

وی با بیان اینکه مصرف برق در بخش صنعت در کشور ۳۵ درصد بوده ولی متأسفانه در فصول گرم سال با قعطی های برق مواجه هستیم و مشکلاتی داریم، گفت: در تابستان امسال با کمترین قطعی، خسارت، تعطیلی و شکایت از سوی واحدهای تولیدی ناشی از قطعی برق روبرو بودیم.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی افزود: به تازگی بخشنامه ای آمده که اگر واحدهای تولیدی بتوانند ۳۵ درصد برق مصرفی خود را از طریق نصب پنل های خورشیدی در طول سال تأمین کنند در پیک برق به قطعی برق برخورد نخواهند کرد.

امیرآبادی زاده اضافه کرد: شرکت شهرک ها صنعتی آمادگی دارد زون تخصصی برای تولید انرژی های خورشیدی در شهرک های صنعتی در مناطقی که کمبود آب وجود دارد و اراضی آن خیلی به درد صنعت نمی خوردند برای متقاضیان سرمایه گذاری ایجاد نیروگاه های خورشیدی با اقساط بلند مدت ۴۸ ماهه و نرخ نقدی ۱۰ درصد در اختیار قرار دهد.

 

استفاده از آب پایدار 

وی گفت: در بحث تأمین آب پایدار برای شهرک های صنعتی با توجه به خشکسالی های پی در پی و تنش های آبی که در کشور وجود دارد در دولت سیزدهم برنامه تامین آب پایدار به این سازمان محول شد و و این سازمان به دنبال آب های قابل استفاده ای که در بخش صنعت می تواند مورد بهره برداری قرار گیرد، است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی ادامه داد: رویکرد و نگاه سازمان در این زمینه این بوده که کمتر از آب های سطحی و زیرزمینی استفاده شود و بیشتر به سمت آب پایدار مانند پساب های شهری پیش رویم.

امیرآبادی زاده بیان کرد: خوشبختانه در سفر اخیر رئیس جمهور به استان طرح استحصال تصفیه خانه شهرستان بیرجند با ظرفیت 21 هزار مترمکعب در طول شبانه روز و 350 لیتر بر ثانیه افتتاح شد.

وی ادامه داد: هر چند هنوز این آب وارد چرخه صنعت نشده اما برنامه ریزی شده که تفاهم نامه ای با همکاری استاندار منعقد شود و  ۷۵ لیتر بر ثانیه پساب از این تصفیه خانه به شهرک های صنعتی اختصاص داده شود.

وی در ادامه یادآور شد: لوله گذاری بحث پساب در شهرک ها در حال انجام بوده که امیداست با تخصیص این ۷۵ لیتر بر ثانیه در ایام دهه فجر تحویل داده و عملیات اجرایی از محل تصفیه خانه شهر بیرجند تا شهرک صنعتی بیرجند ادامه خواهد یافت و تا حدودی ۳۰ لیتر بر ثانیه برای شهرک صنعتی بیرجند و ۴۵ لیتر بر ثانیه برای شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی اضافه کرد: متاسفانه دغدغه مندی برای واحدهای تولیدی در بحث کسری آب وجود دارد هر چند سهم بخش صنعت از آب کشور ۲ درصد بیشتر نبوده و بیشتر برای مصارف بخش کشاورزی و عمومی مصرف می شود.

شهرک صنعتی فناورانه

امیرآبادی زاده با اشاره به اینکه در بحث دانش بنیانی ها امسال اتفاقات خوبی در دولت سیزدهم رقم خورده و مجوز ۴۰ شهرک فناوری برای کل کشور تهیه و گرفته شده است، یادآور شد: در استان به دنبال ایجاد یک شهرک صنعتی فناورانه هستیم و زمین آن در حریم شهر بیرجند به میزان ۱۱ هکتار گرفته شده و مراحل مطالعات آن تمام شده است.

وی تصریح کرد: مزیت استقرار شرکت های دانش بنیان این بوده که می توانند در نمایشگاه های خارجی و داخلی شرکت و مورد حمایت مالی قرار گیرند به طوری که بیش از ۶۰ تا ۸۰ درصد هزینه ها این شرکت ها توسط شرکت شهرک های صنعتی پرداخت می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی بیان داشت: در گذشته نیازهای فناورانه کشور از خارج تهیه می شد و اگر قطعه ای خراب می گشت امکان ساخت آن در داخل کشور وجود نداشت و بسیاری از کارخانه ها به این سبب تعطیل و یا نیروهای انسانی آنها بیکار می شدند اما در حال حاضر این نیازهای فناورانه توسط شرکت های دانش بنیان با حمایت شرکت شهرک های صنعتی در نمایشگاه ها با بهم رسانی واحدهای تولیدی و این شرکت ها اتفاق افتاده و واحدهای تولیدی می توانند با این شرکت ها آشنا گردند و نیازهای خود را برطرف سازند.

امیرآبادی زاده با تأکید بر ایجاد رابطه صنعت با دانشگاه افزود: با درست شدن این ارتباط امکان استقرار شرکت ها دانش بنیان در شهرک های صنعتی صورت می گیرد.

 

ایجاد واحدهای کارگاهی

وی از دیگر اتفاقات خوبی که در دولت سیزدهم رقم خورده را بحث نهضت احداث مجتمع های کارگاهی در کشور عنوان کرد و افزود: بیش از یک هزار و ۶۰۰ واحد کارگاهی در کشور احداث شده و در سال گذشته در استان دو واحد کارگاهی تکمیل و به بهره برداری رسید و این واحدها بیشتر منتظر برای تقاضاهایی دانش بنیان بوده و آن را به این شرکت های دانش بنیان معرفی کردیم.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی ادامه داد: امسال برنامه داریم ۱۶ واحد کارگاهی را در استان که اسناد مناقصه ای آن آماده شده برای استقرار واحدهای دانش بنیان نیز در نظر گرفته شده را به بهره برداری برسانیم.

امیرآبادی زاده با اشاره به انعقاد تفاهم نامه ای با پارک علم فناوری برای در نظر گرفتن زون تحصصی برای شرکت های دانش بنیان با اقساط بلند بیان داشت: این شهرک صنعتی فناوری اگر ایجاد و احداث و زیرساخت های آن تهیه شود به عنوان هشتمین شهرک فناوری کشور معرفی می شود.

وی با بیان ایکه برای تحول بنیادین در استان برای رشد تولید نیاز به ورود سرمایه گذاران در استان هستیم، اضافه کرد: سهم استان از تولید ناخالص کشور ۵۲ صدم درصد بیشتر نبوده و هدف گذاری که استان برای رشد اقتصادی در نظر گرفته ۸ درصد می باشد که اگر تمام منابع بانکی این استان را برای کار اقتصادی روی هم بگذاریم رشد کمتر از یک درصد را خواهیم داشت بنابراین باید به سمت استفاده از ظرفیت های معادن پیش برویم.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی ادامه داد: خوشبختانه استان ظرفیت های معدنی خوبی دارد، معادنی همچون طلا، زغالسنگ، منیزیت، سرب، روی، پتاس، سلیس و سنگ های گرانتی ولی هنوز کار چندانی در رابطه با فرآوری این معادن انجام نشده است.

امیرآبادی زاده یادآور شد: استاندار خراسان جنوبی از شرکت های هلدینگ بزرگ سرمایه گذاری برای آمدن به استان دعوت کرده ولی باید زیرساخت های لازم برای این امر فراهم شود که یکی از وظایف شرکت شهرک ها فراهم کردن این زیرساخت ها است.

وی گفت: امسال در حوزه ایجاد یک شهرک تحصصی طلا ورود پیدا کرده ایم و مراحل قانونی آن در حال انحام بوده که تا پایان سال بتوانیم اراضی آن را تأمین و از سال آینده نسبت به احداث زیرساخت ها برای این شهرک اقدام کنیم.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در این شهرک، طلا فرآوری خواهد شد و سرمایه گذاران خوبی به استان در این زمینه مراجعه داشته و استقبال خوبی شده است.

  • گروه خبری : گروه آرشیو تمام اخبار استان,گروه اسلایدر سمت چپ
  • کد خبر : 24453
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب